saxofoonles

Muziek maken stimuleert de intelligentie, vermindert concentratieproblemen en verbetert de motoriek. Deskundigen zijn het erover eens: actief met muziek bezig zijn is heel goed voor je. Beide hersenhelften worden tegelijk aan het werk gezet. Daarnaast is het is goed voor je welbevinden. Alleen of samen muziek maken geeft voldoening.

De saxofoon is volgens velen het instrument dat de menselijke stem het meest benadert. De klank wordt net als bij zingen gevormd met adem, met een riet in plaats van stembanden. Een sax kan fluisteren en schreeuwen, krachtig en melodieus klinken, ruig scheuren en ontroeren. Bovenal is het uiteraard de persoonlijke voorkeur die bij de keuze voor een instrument doorslaggevend is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enkele veel gestelde vragen over saxofoonles: “Ik kan nog geen noten lezen, is dat een bezwaar?” Nee. Noten leren lezen gaat al doende en behoeft geen aparte aandacht naast het oefenen op de sax. “Ik ben al over de vijftig, is dat niet te oud om nog te beginnen met saxofoonles?” Nee, saxofoonles is in zoverre leeftijdsgebonden, dat je handen groot genoeg moeten zijn om een saxofoon te kunnen omvatten. Dat betekent dat een kind vanaf ongeveer 9 jaar zou kunnen beginnen met sax spelen. Misschien dat het leren naarmate de leeftijd vordert iets langzamer gaat, maar enige aanleg, gepaard aan enthousiasme is van veel groter belang.  In de saxofoonlessen staat het plezier in muziek maken voorop. Ik geef les aan zowel beginners als gevorderden in alle stijlen muziek. Als de basistechniek voldoende is kan er gewerkt worden aan improvisatie.

presentatie 2007Ook samenspel behoort tot de mogelijkheden. Al vrij snel is dat in duetvorm tijdens de les. Afhankelijk van het bereikte niveau kunt u meedoen met een saxofoonensemble onder mijn leiding, bestaande uit leerlingen.